Het lesaanbod

Hiphop 

Aangeboden in de leeftijd 7-13 jaar, 14+ en 35+

Een swingende en gezellige dansles waarbij ritme en je eigen stijl voorop staan. Leuke combinaties met je armen en dan ook nog je benen erbij? Leer het in deze les op de lekkerste en nieuwste beats en heerlijke hiphop muziek. In de hophoplessen zullen stijlen zoals Dancehall, Oldskool en House een basis vormen.

Naast de reguliere hiphoplessen heeft DSOF ook 3 hiphop wedstrijdteams. Power Shot is een wedstrijdgroep in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. What Ever is een wedstrijdteam vanaf 12 jaar. Deze wedstrijdteams nemen deel aan wedstrijdbonden zoals Hiphop Unite, UDO, IDO en Shell we Dance. Ook bestaat er sinds kort een On Fire XL team. Dit team is voor alle leeftijden! De wedstrijdteams dansen ook op optredens in en rondom Sittard. Wil jij graag meedoen in één van deze teams? Neem dan contact op! Je bent welkom!

De hiphoplessen worden gegeven door Megan.

Jazz

Aangeboden in de leeftijd 7-13 jaar en 14+

In de jazzlessen wordt gewerkt aan techniek, lenigheid, kracht, conditie en uitstraling. Daarbij staat plezier natuurlijk voorop! Wil je stralen in een mooie choreografie? Kom dan gerust eens kijken in een van de jazzlessen.

De jazzlessen worden op verschillende dagen gegeven door Kaylin en Megan.

Femininity

Aangeboden in de leeftijd 16+

Femininity is een dansles op hakken waarin performen, vrouwelijkheid en dansplezier voorop staan. Elke week vormen verschillende onderdelen zoals techniek, kracht, buikspieroefeningen, stretch, attitude exercises en een choreo de basis van de Femininity les.

Femininity wordt elke vrijdag gegeven door Meggie.

Dance Workout

Aangeboden voor alle leeftijden

In de Dance Workout les wordt er gewerkt aan conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Dit doen we op swingende en krachtige nummers! In kleine choreografieën waarin verschillede spiergroepen gebruikt worden dans jij jezelf FIT!

De workoutles wordt gegeven door Megan.

Peuterdans

Aangeboden in de leeftijd 2-3 jaar

Peuterdans is geschikt voor kinderen van 2 tot 3 jaar. De peuters worden meegenomen in een verhaal, en krijgen al spelenderwijs danspasjes aangeleerd. Er zal gedanst worden op bekende kinderliedjes.

Deze lessen worden elke vrijdag gegeven door Megan.

Kleuterdans

Aangeboden in de leeftijd 4-6 jaar

Kleuterdans is geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar. De kinderen leren dansjes als K3, Mega Mindy of Kabouter Plop. Daarnaast maken ze kennis met de basispassen van hiphop. Ook zit er elke les een spelelement in de les.

Zumba

Aangeboden voor alle leeftijden

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan. Zumba volgt de aerobic and interval training methode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.

Zumba wordt elke maandag gegeven door Fallon.