Het lesaanbod

Hiphop 

Aangeboden voor alle leeftijden

Een swingende en gezellige dansles waarbij ritme en je eigen stijl voorop staan. Leuke combinaties met je armen en dan ook nog je benen erbij? Leer het in deze les op de lekkerste en nieuwste beats en heerlijke hiphop muziek. In de hiphoplessen zullen stijlen zoals Dancehall, Oldskool en House een basis vormen.

Naast de reguliere hiphoplessen heeft DSOF ook 3 hiphop wedstrijdteams. De Mini-Crew is een wedstrijdgroep tussen 7-9 jaar onder leiding van Kaylin van Vuuren. Freaky Fire is een wedstrijdgroep in de leeftijd van 9-12 jaar. What Ever is een wedstrijdteam vanaf 13 jaar. Deze wedstrijdteams nemen deel aan wedstrijdbonden zoals Hiphop Unite, UDO, IDO en Shell we Dance.  The Fire Project is een groep dansers van alle leeftijden die in verschillende stijlen toewerken naar grotere podiums zoals Kunstbende of andere grote shows. De wedstrijdteams dansen ook op optredens in en rondom Sittard. Wil jij graag meedoen in één van deze teams? Neem dan contact op! Je bent welkom!

De hiphoplessen worden gegeven door Megan en Kaylin.

https://www.facebook.com/dancestudioonfire/videos/294567358513958//

Jazz

Aangeboden voor alle leeftijden

In de jazzlessen wordt gewerkt aan techniek, lenigheid, kracht, conditie en uitstraling. Daarbij staat plezier natuurlijk voorop! Wil je stralen in een mooie choreografie? Kom dan gerust eens kijken in een van de jazzlessen.

De jazzlessen worden op verschillende dagen gegeven door Kaylin en Megan.

https://www.facebook.com/dancestudioonfire/videos/443820786467946/

Dance Workout

Aangeboden voor alle leeftijden

In de Dance Workout les wordt er gewerkt aan conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Dit doen we op swingende en krachtige nummers! In kleine choreografieën waarin verschillede spiergroepen gebruikt worden dans jij jezelf FIT!

De workoutles wordt gegeven door Megan.

Kinderdans

Aangeboden in de leeftijd 3-5 jaar

Kleuterdans is geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar. De kinderen leren dansjes als K3, Mega Mindy of Kabouter Plop. Daarnaast maken ze kennis met de basispassen van hiphop. Ook zit er elke les een spelelement in de les.

https://www.facebook.com/watch/?v=2243347159300619/

Zumba

Aangeboden voor alle leeftijden

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan. Zumba volgt de aerobic and interval training methode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.

Zumba wordt elke maandag gegeven door Fallon.

https://www.facebook.com/dancestudioonfire/videos/497863570949545/

Afro

Aangeboden vanaf 12 jaar

In de lessen Afro dance leer je verschillende moves uit de originele Afrikaanse dans gestoken in een modern jasje. Tijdens de lessen wordt er gedanst op swingende afro beats! Je kunt lekker losgaan en je energie kwijt in deze lessen!

Experimental

Aangeboden vanaf 12 jaar

Experimental is een manier om je eigen creativiteit te exploreren zonder daar een goed of fout aan te verbinden. Op spelende wijze ontdekken staat centraal binnen deze lessen waarbij jij werkt met je eigen mogelijkheden en kwaliteiten als persoon, beweger en kunstenaar. Je krijgt inspiratiemateriaal aangeboden waarbij je in beweging naar eigen keuze je creativiteit kunt gaan vormgeven. Een belangrijk kenmerk van deze les is dat de docent geen bewegingspatronen aanleert. Je geeft zelf invulling rondom de uitgangspunten die worden aangeboden omdat jij je eigen bewegingen uitvoert.

Authenciteit is een begrip dat samengaat met Experimental omdat het anders is en in je uniekheid accentueert. Het biedt geen perfectie en voldoet niet aan verwachtingen waardoor vrijheid en ruimte ontstaat voor persoonlijke en groepsprocessen. Verschillende methodes,technieken en werkvormen zullen worden ingezet om je horizon te verbreden en nieuwe ervaringen op te doen.