Dansdocenten

Megan van Vuuren 

Eigenaresse DSOF, Dansdocente Hiphop, Jazz, Dance Workout, Coach Wedstrijdteams

_DSC0102

Hallo, mijn naam is Megan van Vuuren, ik ben 24 jaar oud en woon in Sittard. Ik dans al van kleins af aan met veel plezier. Op mijn 4e ben ik begonnen met balletlessen, en vanaf mijn 5e ben ik streetdance lessen gaan volgen. Daarnaast geef ik sinds mijn 14e les in hiphop en streetdance.

Ik heb de Cios dansopleiding gevolgd waarin ik ben opgeleid tot jazzdocente en danscoördinator. Gedurende mijn opleiding heb ik les mogen volgen in de stijlen jazz, hiphop, modern, en ballet. Door middel van het volgen van workshops in verschillende dansstijlen heb ik ook kennis mogen maken met de stijlen Afro, Salsa, Stijldans, Zumba, Bokwa, Bollywood en Contemporary.

Vanaf september 2016 mocht ik mijn droom waarmaken, het starten van mijn eigen dansschool. Dansen is mijn passie, maar het overbrengen van die passie op mijn leerlingen vind ik nog veel leuker. In mijn lessen vind ik een groepsgevoel heel belangrijk, iedereen is gelijk en vrij om zijn/haar eigen ding te doen. En daarbij staan gezelligheid, groeimogelijkheid en plezier voorop!

Kaylin van Vuuren

Dansdocente Jazz, Hiphop en Coach Wedstrijdteam The Fire Kids

c27e22df-ad08-4b85-a89c-e97ebb49953bHallo, mijn naam is Kaylin van Vuuren. Ik ben 21 jaar oud en ik woon in Sittard. Ik dans al sinds mijn 3e en ik ben begonnen in de stijl Streetdance. Vanaf mijn 12e deed ik aan wedstrijddansen in de stijl Hiphop, dit heb ik gedaan tot ik 19 jaar oud was. Hiernaast dans ik ook sinds mijn 16e in de stijl Jazz, dit doe ik nu nog steeds met heel veel plezier.

Ik geef al meerdere jaren les in de stijlen hiphop en jazz aan verschillende leeftijdsgroepen, ook heb ik verschillende stages in de stijl jazz mogen lopen. Ik heb ook ervaring met andere dansstijlen zoals; Modern, Zumba, Salsa, Showdans, Stijldans en Ballet.

Ik heb mijn havo diploma behaald op Trevianum en heb daarna de versnelde opleiding Cios MBO dans afgeronf. Hier ben ik opgeleid tot allround lesgever en danscoördinator.

Ik vind het belangrijk dat er tijdens een les goed gewerkt wordt en ik mijn leerlingen veel kan leren, maar plezier en gezelligheid staan natuurlijk voorop!

Fallon Ubachs

Dansdocente Zumba

Fallon (23 of 37)

Mijn naam is Fallon Ubachs, 25 jaar en wonend in Maastricht. Sinds december 2017 ben ik afgestuurd aan Fontys Hogeschool Communicatie. Tijdens mijn scriptie kreeg ik het aanbod om een dansschool in Maastricht (Deva Divine) over te nemen. Dit aanbod zette mijn hele wereld op zijn kop. De droom van een klein meisje kwam uit. Eindelijk kon ik van mijn passie mijn beroep maken.

Zoals de meeste ben ik ooit begonnen met ballet. Hier is mijn passie voor dans en optreden ontstaan. Na jaren aan de barre te oefenen vond ik het tijd voor een andere stijl. Dit werd streetdance. Na ballet was dit een hele ommekeer. Ik merkte dat streetdance niet helemaal mijn stijl was. Tijd om de horizon te verbreden. Deze zoektocht heeft mij bij buikdansen gebracht. Ik was verkocht. Ik was verliefd. Negen jaar lang heb ik genoten van de energieke en variërende lessen. Mijn liefde voor optreden is hier verder gegroeid. Nu 10 jaar na mijn eerste buikdans les heb ik een eigen dansschool waarbij de stijlen variëren van buikdansen, gypsy en burlesque tot Zumba en yoga.
Mijn liefde voor dansen kan ik nu uiten in deze verschillende stijlen. Een daarvan is Zumba. De perfecte combinatie van een workout en dansen. Wat wil je nog meer dan lekker dansen en ondertussen flink gesport te hebben zonder dat je het door hebt. Dit alles op de tropische beats die je meenemen naar een zwoele zomeravond op vakantie.

Vanaf September mag ik mijn passie voor dans tijdens de Zumba lessen overbrengen op de leden van Dance Studio On Fire. Ik kijk er enorm naar uit om mij samen met jullie in het zweet te werken tijdens de Zumbalessen.

Esther Kasenda

Dansdocent Afro Adults, Kids & Youth en Dancehall

Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Esther Kasenda en ik ben 26 jaar. Mijn oorsprong is Congolees, maar ik woon al bijna mijn hele leven in Nederland. Ik ben woonachtig in Maastricht en ik studeer Dans en bewegingstherapie aan Zuyd Hogeschool in Heerlen. Daarnaast ben ik zzp’er Docent en coach in alle aspecten van dans en beweging. Ik geef al 6 jaar les in de stijlen urban, hiphop, dancehall en afrodance. Dansen is één mijn passies en ik probeer altijd mijn gevoel voor dans over te brengen in mijn lessen. Ik ben een energiek persoon en die energie zie en voel je ook terug in mijn manier van dansen. Jezelf kunnen zijn en gezien mogen worden in dans zijn thema’s die centraal staan in mijn les. Verder vind ik plezier en verbinding door samen te dansen belangrijke factoren die er voor zorgen dat je je goed in je lijf voelt. Vanaf september kom ik het team van dansstudio On Fire versterken. Ik ga de lessen dancehall en Afrodance geven. Ik hoop je te zien in 1 van mijn lessen. Liefs Esther

Syenna Luijten 

Dansdocent in opleiding

Hallo,

Ik ben Syenna Luijten. Ik ben 15 jaar en woon in Sittard. Ik ga naar school op Trevianum en zit in het 4de jaar van atheneum.  Als ik klaar ben met school wil ik graag een dansopleiding gaan doen. Ik dans al sinds mijn 4de en ben toen begonnen met kinderdans en hiphop.

Vanaf mijn 11de dans ik bij Dance Studio On Fire in het wedstrijdteam. Eerst zat ik in Powershot maar naarmate ik ouder werd ben ik overgestapt naar What Ever. Zelf dans ik 10 uur in de week in de stijlen hiphop, afro, jazz, modern, ballet en house. Ook dans ik duo met Sterre. Dat doen we ook op wedstrijden.

Ik assisteer in de lessen hiphop 6-7-8 en hiphop Adults.

Sterre Vonk 

Dansdocent in opleiding


Hallo,

Ik ben Sterre Vonk , ik ben 15 jaar oud en ik woon in Grevenbicht. Ik zit in het 4de jaar op Mosa-Rt in Maaseik. Ik volg daar de richting voeding-verzorging en als ik klaar ben met school dan wil ik graag een dansopleiding gaan doen.

Ik dans al sinds mijn 4de en ben toen begonnen met kinderdans en hiphop. Vanaf mijn 12e dans ik bij dance studio on fire in het wedstrijdteam What Ever. Ik dans 10 uur in de week in de stijlen Hiphop, Afro, Jazz, Modern, Ballet en House. Ik dans ook duo met Syenna, dat doen we op wedstrijden.

Ik assisteer in de lessen hiphop 3-4-5 en Freaky Fire, het jongere wedstrijdteam.

Didi 

Docent Experimental en Wedstrijdteam Freaky Fire

Hallo, mijn naam is Didi.

Experimental is voor mij een manier om je eigen creativiteit te exploreren zonder daar een goed of fout aan te verbinden. Op spelende wijze ontdekken staat centraal binnen deze lessen waarbij jij werkt met je eigen mogelijkheden en kwaliteiten als persoon, beweger en kunstenaar. Je krijgt inspiratiemateriaal aangeboden waarbij je in beweging naar eigen keuze je creativiteit kunt gaan vormgeven. Een belangrijk kenmerk van deze les is dat de docent geen bewegingspatronen aanleert. Je geeft zelf invulling rondom de uitgangspunten die worden aangeboden omdat jij je eigen bewegingen uitvoert.

Authenciteit is een begrip dat samengaat met Experimental omdat het anders is en in mijn ogen je uniekheid accentueert. Het biedt geen perfectie en voldoet niet aan verwachtingen waardoor vrijheid en ruimte ontstaat voor persoonlijke en groepsprocessen. Verschillende methodes,technieken en werkvormen zullen worden ingezet om je horizon te verbreden en nieuwe ervaringen op te doen.